HAREKETİN BAŞ MİMARI
HAREKETİN BAŞ MİMARI

Yılmaz Redüktör Yetkili Servisi

Yılmaz Redüktör Yetkili Servisi

 

Dünyada bir çok marka ve model yerli ve yabancı Redüktör bulunmaktadır. Redüktör Tamiri konusunda uzmanlaşmış ekibimiz ve bir çok değişik redüktör dişlisi imal edebilme, redüktör gövdesi imal edebilme, ve redüktör tasarımı ve özel çözümler sunabilme imkanlarımız sayesinde redüktör tamiri, redüktör bakımı, onarım ve servis hizmeti gereken redüktörler için profesyönel, ekonomik, redüktör tamiri, redüktör bakımı gibi redüktör  arızalarını giderici redüktör servisi hizmeti sunmaktayız.
 
Redüktör Servisi olarak mekanik konusundaki tamir yeteneklerimiz ve imkanlarımız bir çok redüktör markasının orjinaline uygun bir şekilde redüktör tamiri-dişli kutusu tamiri ve bakım ve servis hizmetlerini sağlamaktadır.  

Sunduğumuz hizmetlere ek olarak; redüktör tamiri için gerekli ekipman, yedek parça imalatını ve tedariğini yapabilecek bilgi ve donanıma sahibiz.  


Arızalı redüktörlerin tamiri, bakım ve onarım işlerini hızlı bir şekilde yaparak, arıza süresince oluşacak ekonomik kayıpları en az süreye indirmeyi amaçlıyoruz.

Arızalı dişlilerin kontrolünü dişli çatlak testi yöntemiyle kontrol edip herhang bir ihmale maruz kalmadan yaptığımız redüktör tamir işlerini gereken tüm önlemleri alarak yapıyoruz.

Redüktör Tamiri hizmetlerimizde;

  • Redüktör Dişlisi İmalatı
  • Redüktör Mili İmalatı
  • Redüktör Gövdesi İmalatı
  • Redüktör Gövdesi Revizyonu
  • Redüktör Dişlisi tamiri
  • Redüktör Rulman Değişimi 
  • Redüktör Yağ Değişimi gibi hizmetleri profesyönel olarak yapmaktayız.

Yetkili Yılmaz Redüktör Servisi olmamız, yetkin ve eğitimli personelimiz ile sorunsuz redüktör tamiri, redüktör bakımı ihtiyaçlarının için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

REDÜKTÖR BAKIMI

Güç aktarma sistemlerinin bir parçası olan redüktörlerin periyodik bakımı yapılarak daha uzun ömürlü ve daha iyi çalışma performansına sahip olalarak kullanılabilmektedir.

Redüktör tamiri ve redüktör bakımı konusunda aşağıda belirtilen bütün işlemler redüktör tamir ve bakımında tecrübeli elektrik veya makina teknikerleri tarafından yürütülmesi tavsiye edilir. Redüktör bakımı esnasında redüktör üzerinde yapılacak bir değişiklik öncesi redüktör üretici firma bilgilendirilmelidir. Redüktörde yapılacak yağ değişimleri redüktör üreticisi firmaya bilgilendirme gerekmeden yapılabilir. Redüktör tamiri ve redüktör bakımı işlemlerinde ne yaptığınızdan emin olmadan bir şey yapmayınız ve redüktör üreticisi firma veya Redüktör Servisi ile iletişim içinde olunuz.

Redüktör Hata Tespit Rehberi

No. Problem Gözlem Çözüm
1 Redüktör çalışmıyor Bir ses duyuyorsunuz fakat motor mili ve redüktör mili dönmüyor. Frekans ivertör veya sürücü kullanıyorsunuz. Frekans invertör veya sürücüye ait kullanım kılavuzunu inceleyiniz. Motoru frekans invertör/sürücüden ayırın ve direkt besleyin, hatanın sürücü/invertör kaynaklı olup olmadığını tespit edin. Tüm denemelere rağmen çalışmaz ise sıra no 20’ye bakınız.
2 Redüktör çalışmıyor Bir ses duymuyorsunuz ve redüktör çıkış mili dönmüyor. Sürücü veya frekans invertör kullanıyorsunuz. Frekans invertör veya sürücüye ait kullanım kılavuzunu inceleyiniz. Motoru frekans invertör/ sürücüden ayırın ve direkt besleyin, hatanın sürücü/invertör kaynaklı olup olmadığını tespit edin. Tüm denemelere rağmen çalışmaz ise Sıra no 20’ye bakın.
3 Redüktör çalışmıyor Bir ses duyuyorsunuz fakat ne redüktör mili ve motor mili dönmüyor. sürücü / invertör veya manyetik fren kullanmıyorsunuz. Besleme voltajını ve frekansı kontrol ediniz. Motor etiketi ile besleme değerleri uygun olmalıdır. Motor üreticisinin kullanım kılavuzunu inceleyiniz. Tüm denemelere rağmen çalışmıyor ise seçilen motor için yük fazla geliyor olabilir. Redüktörün çıkış milini yükten ayırın. Bu halde çalışır ise motor gücü yetmiyor olabilir. Monofaze motorlar için çalışma ve kalkış kondansatörlerini kontrol ediniz. Tüm denemelere rağmen çalışmaz ise sıra no 20’ye bakın.
4 Redüktör çalışmıyor Bir ses duymuyorsunuz ve redüktör çıkış mili dönmüyor. Sürücü veya frekans invertör kullanmıyorsunuz. Besleme voltajını ve frekansı kontrol ediniz. Motor etiketi ile besleme değerleri uygun olmalıdır. Motor üreticisinin kullanım kılavuzunu inceleyiniz. Tüm denemelere rağmen çalışmaz ise sıra no 20’ye bakın.
5 Redüktör çalışmıyor Çevre sıcaklıkları -5 derecenin altına düşüyor. Redüktör yağı, çalıştığı ortam için uygun değil. Daha düşük viskoziteli yağlar kullanın. Kullanım kılavuzunu uygun yağı bulmak için inceleyin. Daha yüksek çevre sıcaklıklarında çalışmak bir diğer çözümdür. Hala aynı problemler var ise motor gücünü büyültmek gerekebilir.
6 Redüktör çalışmıyor Ses Rasgele Hareketli makina elemanlarınızı kontrol ediniz. Redüktörü makinadan ayırın ve yüksüz çalıştırın. Yine benzer sesler duyuyorsanız yağ içinde bazı yabancı maddeler olabilir. Yağı değiştirin ve atık yağ içindeki maddeleri kontrol edin. Eğer metal parçalar görünüyor ise redüktör hasarlanmış olabilir. sıra no 20’ye bakın.
7 Redüktör uzun süreli beklemelerden sonra veya sabahları çalışmıyor. Çevre sıcaklıkları -5 derecnin altına düşüyor.     Redüktör yağı, çalıştığı ortam için uygun değil. Daha düşük viskoziteli yağlar kullanın. Kullanım kılavuzunu uygun yağı bulmak için inceleyin. Daha yüksek çevre sıcaklıklarında çalışmak bir diğer çözümdür. Hala aynı problemler var ise motor gücünü büyültmek gerekebilir.  
8 ( Testereli Redüktörlerde) Redüktör düzgün kesim yapmıyor Mermeri kırıyor. Testere körlenmiş olabilir kontrol ediniz ve gerekirse değiştiriniz.
9 Redüktör düşük hızlarda/ frekaslarda çalışmıyor.   Frekans İnvertör Kullanıyorsunuz     Düşük hızlarda motorun besleme frekansı düşmektedir. Çok düşük frekanslarda motorun çalışabilmesi için, motor parametreleri ile frekans invertör parametrelerinin çok iyi optimize edilmesi gerekmektedir. Ayrıca düşük hızlar için redüktörün veriminde de büyük değişimler olabilir. Özellikle sonsuz vidalı redüktörler için tavsiye edilen frekans aralığı 20–70 Hz.dir. Helisel dişli tipler için bu aralık 10-70 Hz. dir. Motor gücünü ve invertörü büyültmek veya istenen aralığa girebilmek için redüktörün tahvil oranını değiştirin.  
10 Redüktör çok ısınıyor     Çevre sıcaklığı+40 derecenin üzerinde   Standart redüktörler max.+40 derecede çalışacak şekilde tasarlanmıştır.+40 derecenin üzerindeki çevre sıcaklıklarında özel redüktörler gerekmektedir. Bu durumda servisimizi arayınız.
11   Redüktör sesli   Düzenli vuruntu şeklinde ses Hareketli parçalarınızı kontrol ediniz. Redüktörü makineden ayının ve yüksüz çalıştırın. Yine benzer sesleri duyuyorsanız redüktör hasarlanmış olabilir. Sıra no 20’ye bakınız.
12   Redüktör sesli   Düzenli alçalan ve yükselen ses   Çıkış miline bağlanan bağlantı elemanlarının salgısını kontrol ediniz. Çıkış miline bağlı elemanı ayırın ve yüksüz çalıştırın. Yine benzer sesleri duyuyorsanız sıra no 20’ye bakınız.
13 Redüktör sesli Frekans invertör kullanıyorsunuz ve ses devir değiştikçe değişiyor. Frekans invertör parametreleri kullandığınız motor ile uyumlu değil. Frekans invertörün kullanım kılavuzunu inceleyin. Aynı problem devam ediyor ise sıra no 20’ye bakın.
14 Yağ kaçağı var Keçeden yağ kaçağı var   Eğer çevre sıcaklığı +40 derecenin üzerinde ise ve 16 saatin üzerinde sürekli çalışma var ise, montaj pozisyonuna göre üstte duran tapayı çıkartın ve havalandırma tapası kullanın. Eğer sizin durumunuz buna uymuyor ise keçe hasarlanmış olabilir. Sıra no 20’ye bakın.
15 Yağ kaçağı var Yağ tapadan kaçıyor Eğer havalandırma tapası kullanıyor iseniz, doğru konumda olduğundan emin olun. Doğru konum, redüktörün montaj pozisyonuna göre en üst seviyede kalan tapadır. Redüktör tapası yeterince sıkılmamış olabilir redüktör tapasının oturduğu yüzeyi ve tapayı temizleyin. Yeniden yerine sıkın. Aynı problem devam eder ise sıra no 20’ye bakın.
16 Yağ kaçağı var Yağ gövdeden geliyor   Redüktör yağının tam olarak nereden geldiğini gözlemleyin. Yağ, tapa veya keçeden sızıyor ve gövde üzerine akıyor olabilir. Eğer durum böyle ise 13,14 ve 16 sıra numaralarına bakınız. Eğer yağın gövdeden geldiğinden emin iseniz gövdede mikro çatlak veya kırıklar olabilir. Sıra no 20’ye bakın.
17 Yağ kaçağı var Yağ kapaktan geliyor Kapak altında kalan conta yırtılmış veya görev görmüyor. Kapağı sökünüz. Altını temizleyiniz ve yeni sıvı conta sürünüz ve kapağı yerine sıkınız. Problem devam eder ise sıra no 20’ye bakınız.
18 Motor çok ısınıyor Ortam tozlu Motor fan tasının hava geçişi için temiz olduğundan ve motor soğutma kanatlarının tozla kaplı olmadığından emin olun. Eğer cebri fan kullanıyor iseniz çalıştığından emin olun. Eğer frekans invertör kullanıyor ve düşük frekanslarda motor fanı yeterli olmayabilir. Bu durumlarda cebri fan kullanınız. Problem devam ediyor ise sıran no 20’ye bakınız:
19 Motor mili dönüyor redüktör mili dönmüyor Sürtünme sesi geliyor veya sadece motor sesi var Redüktör hasarlanmış olabilir. Sıra no 20’ye bakın.
20 Servis gerekli Kendinizin çözebileceği bir problem değil   Redüktör üreticisi firmaya durumu bildiriniz, veya servisimiz ile temasa geçiniz. Size en hızlı çözümleri sunalım.

 

Redüktörün imha edilmesi

-Redüktör kullanılmayacak duruma gelmiş ve imha edilmek istendiğinde, buradaki talimatları okuyunuz.

10.1- Yağın imha edilmesi

-Yağlayıcılar (yağ ve gresler), toprağa ve suya karışabilecek doğaya zararlı maddelerdir. Boşaltığınız yağı uygun kapalı kaplara koyarak, bulunduğunuz ülkenin geçerli ulusal kanunlarına uygun olarak yok ediniz.

10.2- Keçelerin imha edilmesi

Keçeleri redüktörden sökün, yağını silin ve kompozit malzemeler (metal/plastik ) atıkları işleme merkezlerine veya kutularına atınız.

10.3-Metal parçaların imhası

Eğer imkanınız var ise, geri kalan metalleri demir, alüminyum, alaşım şeklinde ayırın ve bulunduğunuz ülkenin geçerli ulusal kanunlarına uygun olarak imha ediniz.

Redüktör Servisi olarak yukarıda belirtilen bilgiler aydınlatıcı bilgilerdir ve bu bilgilerin kullanımdan dolayı sorumlu değiliz.

Redüktör Bakımı konusunda daha detaylı bilgi için Redüktör Tamir ve Bakım servisimiz ile iletişime geçebilirsiniz.